Tezaurul din Inima Naturii

5 Views
Doina Capatina
Doina Capatina
06/02/22

Văzută cu inima, Moldova e o comoară. Hai cu noi să zburăm din nou de-a lungul și de-a latul țării și să descoperim frumusețea locurilor și-a istoriei noastre. Invaluita in mister, pitoreasca Saharna, seculara cascada de la Țâpova sau legendarul Orheiul Vechi sunt bucăți din tezaurul pe care ni l-au lăsat moștenire strămoșii și natura: deschide-ți sufletul și primește-l! Inima ta e ... Inima Moldovei!

0:14 - Mănăstirea Saharna - https://goo.gl/maps/0u1OQ
0:49 - Împrejurimi și cascada de la Țipova - https://goo.gl/maps/JCmNv
1:25 - Orheiul Vechi - https://goo.gl/maps/Vi2r8

Scurtă descriere a locaţiilor:

Mănăstirea Saharna este unul din cele mai vechi așezăminte monahale din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, Raionul Rezina. Ansamblul monastic este compus din două mănăstiri: una rupestră (Bunavestire) și alta terestră (Sf. Treime).

Cascada de la Țâpova
Dintre cele patru cascade mari ale rezervaţiei naturale, cea mai depărtată cascadă, ce se află în partea de nord a defileului, reprezintă nu numai un monument al naturii, dar şi a istoriei, ce păstrează numeroase urme ale activităţii umane. Fiind cea mai îndepărtată cascadă şi cea mai greu accesibilă, este şi cea mai frumoasă. Numai cei mai curajoşi dintre turişti se încumetă s-o viziteze.

Orheiul Vechi
Complexul muzeal Orheiul Vechi este amplasat în valea Răutului, un afluent de dreapta al Nistrului, pe teritoriul comunei Trebujeni din raionul Orhei. Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi care are un statut special și constituie cel mai important sit cultural din Republica Moldova, aflându-se și în procesul de nominalizare pentru a fi înscris în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO.
Orheiul Vechi este cea mai importantă atracție turistică din Moldova: landșaft natural arhaic, biodiversitate, cadru arheologic de excepție, varietate istorico-arhitecturală, habitat rural tradițional și originalitate etnografică.

www.inimamoldovei.md
SKYDRIVE aerial cinematography
Music: Auryn - Brand X Theatrical

Show more

0 Comments Sort By

No comments found